Fantastiske væsner og hvor de findes

I 1926 ankommer Newt Scamander (Eddie Redmayne) til New York med sin magiske kuffert som blandt andet har et muggle-filter som ændrer indholdets udseende, så menneskerne ikke kan se hvad der rigtigt gemmer sig dernede.
Newt er kommet til USA af en hel special årsag som jeg ikke vil afsløre her, men det har noget at gøre med et af de væsner der gemmer sig i hans kuffert.
På Newts vej igennem New York bryder væsnet Niffleren ud af kufferten, på jagten efter Niffleren møder Newt muggleren Jacob Kowalski (Dan Fogler). Jacob bærer tilfældigvis rundt på en kuffert der ligner Newts og han bliver hurtigt indblandet i at fange Niffleren. Tina Goldstein (Katherine Waterston), som egentlig er blevet nedgraderet på sit arbejde hos ministeriet for magiske væsner, kan ikke lade være med at blande sig da hun opdager at Newt er ved at afsløre den magiske verden for mugglerne eller no-maj som de hedder i USA, hvilket er strengt forbudt. Da hun får fat i Newt sker der ved en fejl en ombytning af hans og Jacobs kufferter så i mens Newt bliver slæbt med til ministeriet for magiske væsner kommer Jacob hjem med den forkerte kuffert og får desværre åbnet den så en del af de magiske væsner bliver sluppet fri i New Yorks gader. Nu er det op til Newt, Jacob, Tina og hendes søster Queenie (Alison Sudol) at få fanget alle væsnerne inden de får lavet al for meget ravage.
I mens alt dette foregår er der langt større og mørkere kræfter på spil i New York.

Hvis man er til Harry Potters magiske verden er denne film klart en must see. Den foregår jo lang tid før Harry Potter bliver født og i New York så det er noget andet end Harry Potter filmene, men den har sin helt egen charme.
”Fantastiske væsner og hvor de findes” var jo ikke en decideret bog, men mere et opslagsværk, så da Harry Potter filmen var færdig, måtte J.K. Rowling tilbage til tasterne og bygge et manuskript op til denne film.
Eddie Redmayne er fantastisk i rollen som den lidt menneskesky Newt og hans sammenspil med Dan Fogler er virkeligt godt. Min ynglings karakter i filmen er helt klart Dan Fogler’s rolle Jacob som virkelig er morsom.
Filmen i sig selv er utrolig flot, med masser af fede effekter og de fantastiske væsner er meget livagtige samt karakterernes sammenspil med dem er overbevisende.
Der er ret mange store stjerner med ud over Eddie Redmayne, der kan blandt andet nævnes Colin Farrell og Johnny Depp hvilke jo begge er fantastiske skuespillere.
Til forskel fra Harry Potter filmene, i hvert fald de første, er denne mere til det voksne publikum. Den er faktisk nok lidt for uhyggelig for det yngre publikum.
Jeg glæder mig virkelig til den næste film og er glad for der er lovet 5 i denne film serie – det er dog lidt svært at gætte hvilke karakterer vi får lov til at gense, så det må tiden vise.
Der er rigtig meget ekstramateriale, ca. 1,5 time varer det, men se det ikke før filmen da der er spoilers.

Billede & Lyd:
Format: 1080 High Definition 16×9 2.4:1.
Audio: Engelsk Dolby Atmos, engelsk DT-HD Master Audio, engelsk med kommenterende lydspor, fransk, spansk-castiliansk m.m.
Undertekster: Engelsk for døve og hørehæmmede, fransk, spansk-castiliansk, hollandsk, dansk, finsk, islandsk, italiensk, norsk, svensk m.m.
Special features (ekstramateriale):
Before Harry Potter: A new era of magic begins (J.K. Rowling, producerne, instruktøren og skuespillerne taler om at starte ”Harry Potter universet” op igen, samarbejdet mellem alle parter og valg af skuespillere).
Characters:
A) The magizoologist (skuespillerne, J.K. Rowling, kostume designeren og junior concept artist fortæller om karakteren Newt Scamander, hvem han er og hvorfor han er klædt som han).
B) The Goldenstein sisters (skuespillerne, J.K. Rowling, kostume designeren og junior concept artist fortæller om søstrene Tina og Queenie, deres forhold til hinanden, hvem de er hver især og deres kostumer).
C) The no-maj baker (produceren, skuespillerne, kostume designeren, tekstil artist og J. K. Rowling fortæller om hvem Jacob er og hans møde med den magiske verden).
D) The new Salemers (instruktøren, J.K. Rowling, skuespilleren og kostume designeren fortæller om karakteren Credence, den hemmelighed han bærer og om hans adoptiv familie).
E) The president and the auror (skuespillerne, instruktøren, J.K. Rowling, kostume designeren og produceren fortæller om Serefina og Graves, hvem de er og valg af deres kostumer).
Creatures:
A) Meet the fantastic beasts (instruktøren, VFX animations instruktør, produceren, visual effects supervisor, hod prop modeler og supervising creature puppeteer fortæller om hvordan væsnerne bringes til liv).
B) Bowtruckle (VFX animations instruktør, J.K. Rowling, dukkeføreren og skuespillerne fortæller om væsnet Pickett som er en slags levende kvist).
C) Demiguise (visual effect supervisor, J.K. Rowling, skuespillerne og VFX animations instruktøren fortæller om Dugal – et abelignende væsen som kan gøre sig usynlig).
D) Erumpent (skuespillerne, J. K. Rowling, VFX animations instruktøren, dukkeførerne, supervising creature puppeteer og instruktøren fortæller om dette næsehorns/flodheste lignende væsen).
E) Niffler (skuespillerne, J. K. Rowling, VFX animations instruktøren og supervising creature puppeteer fortæller om dette næbdyrslignende væsen).
F) Occamy (visual efttects supervisor, J.K. Rowling, skuespillerne og stunt koordinator fortæller om dette nyfødte væsen som er en mellemting imellem en fugl og en drage).
G) Thunderbird (J.K. Rowling, instruktøren, VFX animations instruktøren, skuespillerne og supervising creature puppeteer fortæller om Frank som er et kæmpe ørnelignende væsen).
Design:
A) Shaping the world of Fantastic Beasts (skuespillerne, produktions designer, produceren, instruktøren, visual effects supervior, kostume designeren, hod prop modeler og grafisk designeren fortæller om den verden de har skabt for at lave filmen, lige fra kulisser til kostumer).
B) New York City (produktions designeren, produceren, instruktøren, construction manager, action vehicle coordinator, visual effect supervisor, wardrobe master, kostume designeren, og J.K. Rowling fortæller om at skabe 1920’ernes New York i et studie, da det var umuligt at finde noget der lignede New York på den tid i selve New York).
C) Macusa (skuespillerne, J.K. Rowling, produktions designer, visual effect supervisor, kostume designer og produceren fortæller om den magiske bygning hvor både mennesker og de magiske væsner arbejder i hver sin dimension).
D) Newt’s magical case (produktions designeren, visual effect supervisor, instruktøren, skuespillerne, concept artist, VFX animations instruktøren og scenic artist fortæller om verden nede i Newts kuffert og hvordan de har skabt den).
E) The shaw banquet (produktions designeren, skuespillerne, wardrobe master, kostume designeren, stunt koordinatoren og special effect supervisor fortæller om galla festen hvor senator Shaw holder tale).
F) The Blind Pig (visual effect supervisor, produktions designeren, skuespillerne og grafisk designerne fortæller om de magiske væsners værtshus).
Deleted scenes (11 slettede scener)

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden