En aften i selskab med The Greatest Showman

Vi havde fornylig fornøjelse at tilbringe en aften i Cirkusbygningen med en af de største cirkus artister i Danmarks historie.
Benny Schumann kommer fra en cirkus familie og har næsten siden han kunne gå været med i Cirkus Schumann som har haft deres show i mange år i Cirkusbygningen. Fra 1951 var han med hvert år med i matinéforestillinger i Cirkus Schumann med forskellige numre, bl.a. som 9-årig cowboy på to ponyer i fuld galop og som klovn i håndstand på sin morfars arm. Cirkus Schumann startede den gang sæsonen i Cirkusbygningen i Lorensberg i Göteborg og spillede derefter på Djurgården i Stockholm. I maj måned startede sæsonen i Cirkusbygningen i København. Efter København sluttede man med gæstespil rundt om i Danmark. Om vinteren var familien Schumann engageret til at optræde andre steder i Europa., bl.a. Bertram Mills Circus i London.
I 2014 modtager Benny i Københavns Cirkusbygning et æresdiplom for sin insats for cirkuskulturen, af Akademien för Cirkuskonstens bevarende i Sverige.
Benny gjorde comeback i Cirkusbygningen med Wallmans Dinnershow og vi var så heldige opleve ham fortælle historier om hans opvækst inden showet.


Der var masser af showmanship tilbage i Benny, akkurat som P. T. Barnum, som var en “Showman by profession”. Barnum startede dog ikke i cirkus verdenen før han blev 60 år, men efterlod sit mærke på cirkus verdenen med hans cirkus, som var det største i verden på det tidspunkt.
Filmen The Greatest Showman med Hugh Jackman i hovedrollen, fortæller historien om Barnum og om hvordan han ud af næsten ingeting skaber et populært cirkus show fyldt med sang og dans og trapezkunst i 1800-tallets New York.

Læs anmeldelse her

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden