Elementary – sæson 1

“Elementary, my dear Watson” – en replik der omfavner essensen af myten om Scherlock Holmes. Dels fordi hans logiske intelligens altid gav ham nøglen til mordgåder, og dels fordi venskabet med Watson var nødvendigt for hans overlevelse.

Elementary er også titlen på denne nytolkning af Holmens myten, produceret som tv-serie af CBS, hvor første sæson netop har ramt hylderne.

Scenen er flyttet til nutidens New York, hvor Watson, denne gang opført af en kvindelig karakter (Lucy Liu), bliver sat til at “babysitte” en tidligere Scotland Yard kriminal konsulent, som har haft et lidt for lystigt forhold til stoffer. Ja, Scherlock Holmes. En del mere energisk og flabet end den britiske udgave vi kender.

Preview Elementary

Men det platoniske og nødvendige venskab er stadig ankeret i spillet mellem de to hovedpersoner, mens de hyres til nye mordscener fordi Holmes, trods sit maniske adfærd, har en evne til at opklare mordgåderne end del mere effektivt end NYPD. Brilliant og belastende på samme tid.

Stilen er afdæmpet, ydmyg og Rasmus-modsat de mange syntetiske, cliffhanger-baserede og effektbårne krimiserier vi ellers bombarderes med. Og det gør Elementary til mere end bare endnu en tv-krimi, uden ligefrem at være en game changer. Kataktererne er troværdige og indsigtsfulde, storbyen er virkelig og mordscenerne er lige på kanten til at virke troværdige, men alligevel svære for Holmes og Watson kirurgiske samarbejde.

Elemantary sæson 1 med 23 afsnit og ekstramateriale kan fås på DVD nu.

elementary_lucyjonny_nycskyline

 

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden