Doctor Strange og Mads Mikkelsen åbner CPH PIX

Danmarks største spillefilmfestival CPH PIX åbner sin 8. udgave med Marvels stjernespækkede blockbuster ‘Doctor Strange’.

“Vi er stolte over, at Disney og Marvel har givet os mulighed for at premiere deres nye film og således præsentere den for publikum før alle andre,” siger festivaldirektør Jacob Neiiendam. “Doctor Strange er en anderledes superhelt, en mere filosofisk og mystisk karakter, og når Mads Mikkelsen også kommer på scenen, kan vi vist ikke forestille os en bedre åbning.”

‘Doctor Strange’ får premiere i udvalgte lande den. 28. oktober og i USA en uge efter gallapremieren på PIX. Mads Mikkelsen spiller filmens skurk i en af sine største engelsksprogede roller til dato, mens Benedict Cumberbatch portrætterer den eponyme helt, Doctor Stephen Strange. På åbningsaftenen vil Mads Mikkelsen dele scene med modtageren af Nordisk Film Prisen, der hvert år gives til et nyt dansk filmtalent.

Festivalen er som tidligere bekendtgjort flyttet fra april til 27/10-09/11 og inkluderer nu BUSTER filmfestival som et dedikeret skole- og familieprogram.

‘Doctor Strange’ er instrueret af Scott Derrickson og har desuden Tilda Swinton, Rachel McAdams, Benedict Wong og Chiwetel Ejiofor på rollelisten. Filmen bliver præsenteret i samarbejde med Disney.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden