Den eventyrlige park

”Den eventyrlige park” er produceret af Nickelodeon – tv-kanalen der er kendt for at underholde småbørn verdenen over, mens de voksne ordner deres arbejde. Denne film er for små børn. Dette faktum kan ikke understreges nok. Her er ikke tale om en Pixar-film, som formår at henvende sig til et voksent publikum akkurat lige så meget som til et yngre publikum. Det er dog heller ikke pointen med ”Den eventyrlige park” – her lader målet udelukkende til at være, at underholde de allermindste. Jeg tilhører ikke denne kategori af mennesker og fik derfor ikke det store ud af ”Den eventyrlige park”, men jeg tror nu nok, at børn vil lade sig underholde af de vilde dyr og flotte farver.

Animationsfilmen ”Den eventyrlige park” fortæller historien om pigen June og hendes mor, der med deres kreativitet skaber en fantasiverden i form af en forlystelsespark. Da moren bliver alvorligt syg og skal forlade hjemmet, mister June alt lyst til at arbejde videre på diverse tegninger og hjemmelavede miniatureudgaver af forlystelser. June støder ved et tilfælde ind i en rigtig version af sin egen fantasi-forlystelsespark. Men parken er lukket og i forfald, mens at dens hovedarkitekt, aben Peanut, er blevet bortført af en flok dæmoniserede tøjdyr. Sammen med bjørnen Boomer, vildsvinet Greta, hulepindsvinet Steve samt gnaverne Gus og Cooper, er det nu op til June at finde Peanut og få den eventyrlige park genåbnet.

”Den eventyrlige park” er faktisk bedre end man skulle tro. Filmens officielle plakat gør intet godt for filmen og var især en af faktorerne der gjorde, at undertegnede ikke ligefrem hungrede efter at give sig i kast med denne animationsfilm. Filmen er faktisk hamrendeflot animeret og kan sagtens måle sig med Dreamworks – dog er der stadig lidt vej op til Pixar og Disney. Alle løjerne foregår i en forlystelsespark og denne setting er oplagt for en animationsfilm. Hvem har ikke gode minder fra forlystelsesparker? Forhåbentlig har alle det, ellers har de næppe haft en ordentlig opvækst. Denne forlystelsespark er bragt flot til live og man hygger sig såmænd meget godt i dette univers – barn eller ej.

Stemmeskuespillet er ganske fortrinligt. Det skal nævnes, at denne anmelder så den engelsksprogede version af filmen med stemmer af Jennifer Garner, Mila Kunis, Ken Jeong, Matthew Broderick og mange flere – alle veteraner indenfor faget. Mod slutningen forvandler filmen sig pludselig til en tåreperser. Det fremstår alt sammen ganske sødt, men det er spillet lidt for sikkert og der er ingen tvivl om, at man her har ladet sig inspirere af genierne fra Pixar, som ofte slutter deres film af med et stort budskab. Dette lykkes naturligvis ikke lige så godt her. På trods af dette kan ”Den eventyrlige park” lige akkurat gå an. Der er dog ingen grund til at se den uden et barn eller flere ved sin side. De vil højst sandsynligt få langt mere ud af disse animerede løjer.

Billede og lyd

Billedsiden er præsenteret i 1080p High Definition (2.40:1). Ligesom de fleste andre animationsfilm ser “Den eventyrlige park” ganske enkelt fantastisk ud i HD. Der er ikke én eneste negativ ting at sige om transferet. Farverne er rene og har altid den korrekte temperatur. Hverken udtværing eller edge-enhancement forekommer nogensinde. Kontrasten er perfekt – selv de dunkleste billeder er spækket med visuel information, og detaljerigdommen er generelt gigantisk.

Lydsiden er præsenteret i Dolby Digital 5.1. Lydsiden er lige så god som transferet. Hele kanalnetværket er aktivt igennem stort set hele filmen, og lydsporet disker op med en lang række sublime og subtile atmosfærelyde samt bombastiske lydeffekter, der forkæler øregangene. Dialogen er klokkeklar, har en dejlig rumklang, overdøves aldrig og plages aldrig af støj. Der er adskillige panoreringer, som alle fungerer efter hensigten.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Den eventyrlige park” indeholder masser af ekstramateriale der igen egner sig bedst til de allermindste. Her er bl.a. ”Sing-along with June”, ”How to Draw Boomer and the Wonder Chimps”, “Gus the Yodeling Beaver” og mere. Det er altsammen præsenteret i HD.

Konklusion

”Den eventyrlige park” er en halvforglemmelig affære, der garanteret vil underholde de allermindste i flokken. Den når ikke Pixars mesterværker til sokkeholderne, men det kunne have være langt værre. Filmen ser fantastisk ud i HD og lyder mindst lige så godt og udgivelsen indeholder en masse ekstramateriale.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden