Danske film dominerer i biograferne efter genåbningen

Biografgængere herhjemme har i den grad hungret efter at komme i biografen igen og se danske film. Det ses med al tydelighed afspejlet i besøgstallene fra den første weekend efter genåbningen af biografer over hele landet.

Anders Thomas Jensen og Zentropas RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE buldrede direkte ind på en suveræn nr. 1 på biograflisten med 28.040 solgte billetter. Søren Kragh-Jacobsen og Snowglobes LILLE SOMMERFUGL var også flyvende og stod for 16.928 solgte billetter, hvilket rakte til en andenplads. Og trods mere end fire måneder på Home Entertainment var Thomas Vinterberg og Zentropas Oscar-vinder DRUK også tilbage i biograferne, hvor den med 10.697 solgte billetter indtog 5. pladsen.

Alle tre danske film var distribueret af Nordisk Film Biograf Distribution, og det samme var den amerikanske actionfilm CHAOS WALKING med Mads Mikkelsen, som kom ind på en 4. plads. Hermed har Mads Mikkelsen sat sig eftertrykkeligt på hele biografweekenden med hele tre film på Top 5.

Der er stor glæde over weekendens resultater. Market Director i Nordisk Film Distribution, Frederik Honoré, udtaler:

  • Det var naturligvis med nerverne ude på tøjet, at vi slap efterårets danske film løs i biograferne igen. Der var mange spørgsmål, der knyttede sig til, om danskerne var klar til en ny tur i biografmørket. Svaret i weekenden var entydigt positivt. Distributører, producenter og biografejere kan drage et lettelsens suk. Danskerne er i den grad klar til at gå i biograferne igen! Det er simpelthen gået over al forventning, og alle tre danske film i Top 5 har overgået vores mest optimistiske forventninger. Det lover særdeles godt for både dansk film og danske biografer i den kommende tid.

Med weekendens flotte biograftal er RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE nu oppe på 510.059 solgte billetter, LILLE SOMMERFUGL er på bare 10 dage i biografen oppe på 77.623 solgte billetter, og DRUK er helt oppe på 817.291 solgte billetter.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden