Dansk verdenspremiere på The Hunger Games: Catching Fire

Da The Hunger Games fik biografpremiere i 2012, blev den en af årets helt store succeser på verdensplan, både hvad angår billetsalg og anmeldelser. I Danmark trak filmen over 50.000 mennesker i biografen alene i åbningsweekenden (endte på over 250.000 billetter). Siden har filmen høstet massiv succes, og forventningerne til opfølgeren, The Hunger Games: Catching Fire, er enorme. Derfor er det noget af et scoop, at filmens distributør, Nordisk Film, kan annoncere 20. november 2013 som premieredatoen i Danmark. Det er samme dato som i Sverige, Norge Finland og hele to dage før, filmen får premiere i USA.

”Jeg har sjældent oplevet så stor forhåndsinteresse, som det er tilfældet med The Hunger Games: Catching Fire. Det er en lille sensation, at kunne give det danske biografpublikum muligheden for at se en storfilm i denne liga inden amerikanerne. Vi har søgt om tilladelse til at være først og er meget glade for at have fået et ja fra det topprofessionelle team bag filmen i US” lyder det fra direktør i Nordisk Film Distribution, Jan Lehmann.

Ny blockbuster-franchise
The Hunger Games tog sidste år verden med storm. På baggrund af Suzanne Collins’ bogtrilogi blev filmen den 13. mest indtjenende i USA’s historie og transformerede hovedrolleindehaveren, Jennifer Lawrence, fra upcoming skuespiller til megastjerne og senere Oscar-vinder. Og filmen var lige i hælene på ’The Dark Knight Rises’ i konkurrencen om at trække flest biografgængere i USA i 2012.
Med The Hunger Games: Catching Fire, der spås at blive årets største film i USA, er Hunger Games-feberen for alvor ved at sprede sig igen i USA og Europa, hvor teaser-traileren tidligere på året blev frigivet sammen med posters af karaktererne i den kommende film.

Om The Hunger Games
I The Hunger Games følger vi den rebelske heltinde Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) og hendes oprør mod det undertrykkende regime i den dystre fremtidsnation Panem. The Hunger Games er navnet på et reality-tv-program, arrangeret af styret i Panem, der handler om at dræbe de andre deltagere til kun én enkelt står tilbage.
The Hunger Games: Catching Fire begynder, da Katniss Everdeen og hendes medkombattant, Peeta Mellark (Josh Hutcherson), vender hjem i live efter sammen at have vundet de 74. årlige Hunger Games. Men en del af sejren betyder desværre også, at de endnu en gang må forlade familie og venner for at tage på en omfattende og obligatorisk ‘sejrstur’ til de øvrige 12 distrikter i det vidtstrakte Panem.
Efterhånden som rejsen skrider frem, fornemmer Katniss, at modstanden mod Panems totalitære styre ulmer, men den iskoldt manipulerende præsident Snow er allerede i gang med at forberede de 75. Hunger Games – en helt ny og twistet jubilæumsversion af konkurrencen, hvis ultimative resultat meget vel kan ændre Panems fremtid for altid…

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden