Dansk skuespiller nomineret til bedste bi-rolle på kæmpe festival i USA

Det går hastigt fremad for den danske skuespiller Kim Sønderholm (vedhæftede billede, fotograf: Tim Brandt), der hidtil ellers mest er kendt for mindre roller i Bedrag, Dicte, Broen, Klovn, flere danske film og en række udenlandske indiefilm i gysergenren.

Kim Sønderholm er netop blevet nomineret som “best supporting actor” – bedste bi-rolle skuespiller – på den største film festival i USA for genre film, FilmQuest i Utah, der afvikles i kommende weekend, for sin rolle i den norske film “VampyrVidar”, hvor han spiller en psykolog der får den noget forvirrede norske vampyr Vidar som klient.
Filmen er, udover nominationen til den danske skuespiller, yderligere nomineret til syv andre priser, inkl. bedste film og bedste udenlandske film.
Se evt. mere på http://www.filmquestfest.com/2017-awards-nominees/

Filmen “VampyrVidar”, eller “Vidar The Vampire” som den hedder internationalt, var for alvor “the talk of the town” på både norske største filmfestival i Haugesund hvor den netop har haft premiere i udgangen af August, men er ellers også optaget på Fantasy Film Festival – den største af sin slags i Tyskland – hvor den ydermere er nomineret til en pris der tidligere er vundet at David Lynch (Twin Peaks) og Peter Jackson (Lord of the Rings), samt netop optaget på Fantastic Film Fest i Austin, Texas der er den næststørste i USA samt Screamfest der afholdes i Los Angeles. Desuden er flere film festivals i sigte i bl.a Canada, og en premiere i Danmark er også snart at finde.

Filmen er en helt tosset gyser komedie med hjertet på rette sted, og handler om bonden Vidar, der er træt af sit liv og i desperation beder til gud om noget mere spænding i sit liv: Spænding som i form af unge piger i alderen 20+, og Vidar får i den grad hvad han ønsker, men det har også sine slagsider – meget, meget alvorlige slagsider.
En trailer kan findes på flg. link: https://www.youtube.com/watch?v=xtay7JJIbdQ&t=2s

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden