Dansk skuespiller får stor rolle i engelsk film

Det er begivenhedsrige tider for den danske skuespiller Kim Sønderholm. Han er netop vendt hjem fra England hvor han har indspillet en ny thriller ved navn “Tag”, hvori han har en stor birolle som kriminalefterforsker.

Filmen der netop er blevet optaget i London handler om en teenagepige der bliver offer for en dødelig infektion der ændrer hendes DNA og hukommelse og sender hende på en blodig jagt på hendes venner, der forsvinder én efter én. Sønderholm spiller i filmen rollen som politidetektiven Neil Kennedy, der er i spidsen for efterforskningen af dagen. I den forbindelse spiller han sammen med bl.a Ed Sanders – kendt fra Tim Burton’s “Sweeney Todd: Den djævelske barber fra Fleet Street” samt Martin Scorcese’s “Hugo – og Montanna Thompson – kendt fra en lang række TV serier, heriblandt ‘Skadestuen’ og ‘Lov og uorden’. Filmen instrueres af Sam Walker og har biograf premiere i England til efteråret og går derefter i international distribution.

Herhjemme har Kim også netop været biografaktuel i en birolle i “Det grå guld” der havde premiere i påsken. Han har siden optagelserne til netop den film tabt over 40 kilo ved hjælp af en streng diæt og hård styrketræning, og er i en alder af nu fyrre år i sit livs form. “Det er som at få et nyt liv”, siger Sønderholm om sit enorme vægttab, “Jeg blev ganske enkelt træt af mit spejlbillede og besluttede fra dag til dag at der måtte gøres noget – Den eneste fortrydelse jeg har er blot at jeg ikke gjorde det noget før.”. Kim er for tiden i gang med at udvikle en artikelserie til et livsstilsmagasin samt en dokumentarfilm til TV om forløbet og håber således at hans erfaringer kan hjælpe andre der har været i hans situation.

Kim har flere projekter som skuespiller i kikkerten både herhjemme og i udlandet i fremtiden men er ikke pt. i stand til at fortælle nærmere grundet, som han selv udtrykker det, “mundkurv”, men både hans agent i England og USA ligger i forhandlinger. Kim selv håber dog mest på flere roller herhjemme da hans hjerte mest brænder for danske film og TV serier.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden