Danish Dynamite – sæson 3

Så blev det tid til at se eller gense humoren fra Danish Dynamites tredje sæson, som nu er blevet tilgængelig på DVD. Humoren har udviklet sig meget, og drengene bag konceptet har fundet det helt rigtige spor. I forhold til første sæson har de ikke længere særligt mange kendte danskere med i forløbet, og det er egentlig en fin afskæring, da man på den måde har mere tid til at udforske de velfungerende, originale karakter. Drengene rummer en genial humor, da de rammer visse danske karakterer lige på sømmet og formår at udforske nogle specielle grene af vores land. Det kan godt være, at figurerne og navnene er fiktive, men vi kan sagtens genkende virkeligheden i de fantastiske parodier.

Denne tredje sæson har en fornem balance mellem gengangere og nye karakterer, hvor man får lov til at se de mest prominente karakterer fra sæson 1 og 2. de nye karakterer byder bl.a. på den hippe skolelærer Alex, som virkelig er blevet en mindeværdig figur i serien. De ’Klumben og Raske Penge’-inspirerede karakterer er knap så sjove, men alligevel formår de at give et lækkert pausebreak mellem de lidt større sketches. Det fede ved tredje sæson er, at man ikke bare genviser de klassiske karakterer, men lader dem udvikle sig i forhold til de foregående sæsoner. Her taler jeg tydeligvis om Torben Svendsen, som har fået mere end en operation for at blive en rigtig kvinde.2 Det giveren utroligt sjov form for sketch-humor, da man oftest er vant til små, individuelle spots, men i denne serie kommer helt tæt på karakterernes unikheder.

Man kan ikke rigtig sammenligne satireserier med hinanden, da de ofte byder ind med noget selvstændigt og unikt. Men hvis man skal prøve at sætte Danish Dynamite ind i skemaet, så ligger den lige i ved siden af nogle af de helt store drenge såsom Banjos Likørstue, Drengene fra Angora og Dybvaaaad. Intelligensen i Danish Dynamite overgår måske alle, da de virkelig formår at rumme nogle punkter i vores hverdag, som rummer en uendelig kilde til ægte, sort, dansk komik.

Fordelt på de forskellige afsnit er der kræs for kendere af Danish Dynamite, og man bliver virkelig forkælet på denne disk. Humoren formår at udvikle sig hele tiden og selvom en satireserie måske normalt ville have nået sit højdepunkt efter 2-3 sæsoner, så formår Magnus Millang og Martin Høgsted at forny sig selv og skabe noget nyt og unikt fra de klassiske karakterer. Jeppe K er måske lidt en karakter, som ikke længere kan udvikle sig som sådan, men alligevel rummer konceptet stadigvæk nok humor til, at man bliver underholdt hver gang. Kongerne er Næstved er virkelig blevet sjove i denne sæson, da de har fået meget mere spilletid og kommer virkelig til deres ret på showet.

Denne DVD er en sikker vinder i samlingen, da den er tidløs morsom og formår at bringe lidt humor ind på en kedelig dag – afsnittene har en passende længde på ca. 20 minutter hver, og hvis man lige har et øjeblik til overs, kan man lige smide denne skive på maskinen og nyde selskabet af nogle af Danmarks pt største satirekomikere. Det er ikke uden grund, at de vandt titlen som Årets bedste komikere til dette års Zulu Awards, da man virkelig kan se deres talent stråle i gennem deres projekt. Jeg håber for Guds skyld af sæsonerne ruller af sted i flere omgange og at vi kan glæde os til en fjerde sæson i horisonten – i mellemtiden nyder jeg godt af tredje sæson!

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden