Cinemateket genåbner den 6. maj

Efter et halvt års nedlukning genåbner vi Cinematekets biografer med et stort maj-program. Der er lagt nye gulve, sæderne er sprittet af, og biografen står klar til at modtage et filmhungrende publikum. Cinemateket inviterer på en rejse gennem Spanien heriblandt Pedro Almodóvars ’Kvinder på randen af er nervøst sammenbrud’ og gennem den sydøstasiatiske jungle i ’Apocalypse Now’ (Final Cut). Derudover løber CPH:DOX af stablen i åbningsweekenden, og der er desuden Global Health Film Festival VOID på festivalprogrammet.
Serier og festivaler
Spanske filmuger: Spanien Rundt med oplæg og film

Kom med på en farverig og overraskende rundtur i Spanien. Ikke blot geografisk, men også historisk og genremæssigt kommer filmudvalget vidt omkring:
Et tyrefægter-eventyr fra 1920’ernes Sevilla, en hårdkogt krimi fra transitionsperiodens Andalusien, et melodrama fra 1980’ernes Madrid og en spøgelseshistorie fra Zaragoza-provinsen.

Paradise Lust – perspektiver på Polynesien

Polynesien er noget af det tætteste, vi kommer på et jordisk paradis.
Men denne forestilling er et produkt: Rejsende, romantikere og udbyttere har formet det gennem århundreder Filmmagerne Yuki Kihara og Sima Urale ser på Gauguin og co. Med insidernes blik – kunstnerisk, nysgerrigt, kritisk. Vi viser også Robert J. Flahertys ’Moana’ (1926) og Thor Heyerdals ’Kon-Tiki’ fra 1950.

Tim Burton – gotisk fantasy i Cinemateket

Gennem maj viser vi film fra Tim Burtons filmografi såsom den moderne klassiker ’Edward Saksehånd’, animationsfilmen ’Corpse Bride’ og Burtons fortolkning af Lewis Carrolls ’Alice i Eventyrland’.

Felix E. Feist & ’The House of Noir’

De sjældne viste film noir-brag af instruktøren Felix E. Feist kommer på det store lærred fra den 11. maj – 31. maj med titler som ’The Big Steal’, ’The Man Who Cheated Himself’ og ’Tomorrow is Another Day’.

Global Health Film Days

Kom med til film og debat, når Danmarks nye filmfestival sætter fokus på vigtige emner, der er afgørende for menneskers og planetens velbefindende i fremtiden. Klimaforandringer, fødevareproduktion, forurening, sundhedspolitik, mental trivsel, reproduktive sundhedsrettigheder, nye behandlingsformer og retten til sundhedspleje og medicin er blot nogle af de emner, som Global Health Film Days kaster lys på med film og debat.
https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden