Casper og Frank – Nu som Mennesker

Casper Christensen og Frank Hvam har sammen eller hver især haft kæmpestor succes på den danske stand-up scene og ikke mindst i de forskellige serier og filmoptrædener igennem årenes løb. Mest bemærkelsesværdige er selvfølgelig den uforlignelige Klovn-serie og ikke mindst Langt fra Las Vegas, som tog seerne med storm i en bølge af komiske udfoldelser. Det blev i sidste ende til en fænomenal morsom og mest af alt tåkrummende udvidelse på det store lærred i Klovn – The Movie, hvor pinlighederne ingen ende får. Men hvem er egentlig personerne bag disse uheldige helte i serien, og hvordan er de i virkeligheden?

Casper og Frank – Nu som Mennesker er et hylende morsomt show, som giver seeren et indblik i venskabet mellem disse to uadskillelige komikere og hvordan deres hverdag ser ud i forhold til den fiktive verden i serien. Turneen havde kæmpesucces landet over, og denne hjemmeudgave byder ikke blot på deres udskejelser på scenen, men derimod en redigeret udgave, hvor små komiske elementer er blevet tilføjet til massen. Bl.a. er Jørgen Leth med på skiven med et lille voice-over samt man har mulighed for at se musikvideoen til deres hadesang og ikke mindst et farverigt pust på et ellers monotont stand-up show.

Showet tager som sagt udgangspunkt i de to mennesker bag morskaben, og det viser sig faktisk at være en solid og indholdsrig kilde til endnu mere komik. Det er længe siden, at Casper har stået på scenen som stand-up komiker, men han gør det fremragende med en komisk og sjofel indfaldsvinkel til alt. Frank er lidt mere vant til følelsen, og leverer nogle stærke, solide og ikke mindst humoristiske udtalelser gennem fordomme, vrøvlesnak og ikke mindst en fjollet statur. Kombinationen af disse to bundstærke komikere på scenen skaber gnister og humoren får frit løb fra både højre og venstre.

Med en herlig behandling af tabu-emner, realistiske dagligdagselementer og ikke mindst troværdige historier fra parforholdets op- og nedture er showet meget mere nede på jorden og langt mere kropsnært. Det giver et helt nyt syn på de to komikere, da man pludselig har muligheden for at se dem som virkelighedens Casper og Frank, og ikke Klovns Casper og Frank. De kaster begge to alt på bordet, smider hæmningerne over bords og ytrer sig på lige den måde, de ønsker at gøre det på. Den intense ærlighed og realisme i komikken har altid været en favorit, da det giver en langt mere sofistikeret bæltestedshumor, frem for urealistiske og opdigtede historier.

Man får desuden også historien om deres venskabsbrud og forsoning indflettet i showet, hvilket giver en langt større dybde i komikken. Man skal dog ikke tage fejl af de to og tro, at de har ændret sig en skid, da de stadigvæk rummer den samme charme, drengerøvshumor og ikke mindst groteske opfattelse af hverdagen. På trods af at de som personer adskiller sig en del fra deres skikkelser i Klovn-serien, kan man tydeligt se deres humoristiske præg på rollerne, som udspringer fra deres naturlige adfærd.

Showet er spækket med solid humor – sofistikeret såvel som tåkrummende – og formår at sætte Casper og Frank i et helt andet lys. På den gode måde får seeren en helt anden tilgangsvinkel til disse to midaldrende mænd, som hamrer igennem showet med så høj komisk intensitet, at man nyder hvert eneste minut. Undertegnede så desværre ikke deres show under turneen, så det er en fantastisk oplevelse at se deres redigerede udgave hjemme i stuen.

Samlet set

Casper og Frank planter sig solidt i toppen af poppen af nutidens komikere, og formår at holde ilden ved lige gennem komiske fornyelser, klassisk humor under bæltestedet og ikke mindst en herlig kemi mellem de to gutter. Showet er et must-see for fans af disse to solide komikere, da dette er det sjoveste komiske indfald siden Klovn peakede for nogle år tilbage.

Bonusmateriale

Der findes en række ekstraklip fra showet, som blev redigeret væk til fordel for deres indflettede videooptagelser. På bonussektionen har man derfor mulighed for at få det hele med – alt fra billederne af de historiske Klovn-kopper, bag om interviews og meget mere. Normalt er der meget tomt i denne sektion på stand-up dvd’er, så det fungerer i denne omgang som en herlig og fornem afrunding af et skidegodt show.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden