Captain America: The Winter Soldier Anmeldelse

Efter de nær-apokalyptiske begivenheder i New York med The Avengers, lever Steve Rogers, o.k.s. Captain America, nu et stille liv i Washington, D.C., hvor han stadig forsøger at omstille sig til den moderne verden. Men da en S.H.I.E.L.D. kollega angribes uden varsel, bliver Steve trukket ind i et net af livsfarlige intriger, hvis konsekvenser meget vel kan betyde en altoverskyggende trussel mod den frie verden.
Sammen med Black Widow kæmper Captain America for at afsløre den stadig mere omfattende sammensværgelse, mens de begge konstant må være på vagt over for de mange professionelle snigmordere, der er sendt ud for at slå dem ihjel for enhver pris.
Mens det fulde omfang af den djævelske plan lidt efter lidt kommer frem, får Captain America og Black Widow hjælp fra en ny allieret, the Falcon. Men der går ikke længe for de også står over for en uventet og næsten uovervindelig fjende; the Winter Soldier…

Winter Soldier er en yderst effektiv thriller, som på ingen måder mangler action, som er væsentligt mere jordnær end vi har set i Avengers og sidst i Thor The Dark World. Det er svært at sige meget mere om plottet uden at afsløre for meget. Men Cap er begyndt at se at verden ikke længere er så sort og hvid, mens han selv er begyndt at operere i det grå.
Filmen er fyldt med bil jagter, overraskelsesangreb, skudvekslinger, nævekampe, mirakuløse redninger og overraskende dødsfald. Handlingen er omfangsrig og spændingen holder i de 2 timer og 15 minutter filmen varer.
Når CGI folkene får lov til at give los får du nogen fantastiske action scener, men når du kommer til kampene mellem helt eller heltinde og skurk, så får en intensitet som ikke er set længe. Og det er forfriskende i en Marvel film.

CaptainAmerica

Sam Jackson er stadig badass, Scarlett Johansson ser stadig pæn ud i en tætsiddende læderdragt, men det er stadig Chris Evans som Steve Rogers, som fortsat er kernen i filmen, og denne film understreger, hvor perfekt han er til rollen. En blanding af amerikansk patriotisme og god humor understøttes af en uudtalt følelse af tab. Heldigvis, en ting Captain America: The Winter Soldier viser er, at i en verden af ?fuld af ?moralsk opbrud og kompromis, gør Steve Rogers altid det rigtige.
Han tager den slags valg, du håber, du ville være modig nok til.

3D konverteringen er ganske udemærket og den giver en udemærket dybde i flere af filmens scener. Men når man laver action scener i “Bourne”-stilen, så gør 3D det svært at følge med og det trækker væsentligt ned, da action-scenerne ellers trækker op.
Ergo, der er ingen grund til at se filmen i 3D.

Husk at blive siddende til alle rulleteksterne er færdige, selvom det sidste klip ikke fortæller særligt meget.

Filmen har dansk biograf premiere d 26 marts 2014.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden