Brimstone

På trods af at westerngenrens storhedstid for længst er forbi, så er det som om at Hollywood ikke helt kan lægge den på hylden. Indenfor de sidste par år har vi fået remaket ”The Magnificent Seven”, oscarvinderen ”Hell or High Water”, Tarantinos ”Django Unchained” og for tiden er Christian Bale aktuel i filmen ”Hostiles”. Sidstnævnte er dog ikke kommet til Danmark endnu, så hvis det kribler i fingrene efter endnu en westernfilm, kan man meget passende kigge nærmere på ”Brimstone”, som lige er udkommet på DVD og Blu-ray i Danmark.

Amerika – Det vilde vesten, 1800-tallet. Den stumme Liz (Dakota Fanning) bor på en ødegård med sin godhjertede mand og deres to børn. Da byens nye præst (Guy Pearce) indtager prædikestolen, vækkes en gammel frygt imidlertid til live igen, og Liz tvinges pludselig til at konfrontere sin traumatiske fortid. Der går ikke lang tid, før både hun og hele hendes familie i overhængende livsfare, da præsten vil gøre alt for at knække hende.

”Brimstone” er instrueret af den hollandske instruktør Martin Koolhoven, som i 2008 gjorde sig bemærket med den prisbelønnede dramafilm ”Krigsvinter” og byder på et ganske glimrende cast. Dakota Fanning har alle dage været en dygtig skuespillerinde, Kit Harrington har bevist sit værd i ”Game of Thrones” (… og så heller ikke meget andet), men det er for alvor Guy Pearce som stjæler showet i rollen som den skingrende sindssyge præst. Man er aldrig tryg i hans selskab og frygter konstant hvad han vil gøre som det næste.

Billed- og lydmæssigt er ”Brimstone” ganske overbevisende og man har gjort et godt stykke arbejde for at genskabe 1800-tallets vilde vesten. Filmen er desuden dejligt gritty og læner sig til tider op af horrorgenren. Her er ikke sparet på vold, blod og ubehagelige billeder. Hvor filmen halter er i historieafdelingen samt karakterudviklingen. Det virker som om at filmen er lidt for opsat på at være grotesk, hvilket er en skam, nu hvor resten af filmen er både vellavet og velspillet. Filmen varer desuden 2 timer og 28 minutter(!), og personligt mener jeg, at det er de færreste film som kan slippe afsted med så lang en spilletid. ”Brimstone” har simpelthen ikke nok på hjerte, til at den behøver at strække sig over så lang tid. Udover det er filmen dog et kig værd – både for westernentusiaster, men også for folk der er interesserede i dystre og mørke film.

 

Billede og lyd:

Billedformatet er præsenteret i 1980p HD Widescreen 2.35:1. ”Brimstone” er virkelig en af de film, hvor et flot transfer betyder meget for oplevelsen, og gudskelov er denne udgivelse udstyret med et fremragende et af slagsen. Billedet er altid krystalklart, og detaljerigdommen er intet mindre end betagende. Man bemærker enhver lille detalje i de flotte kostumer, og de mange billedskønne billeder af byen får lov at folde sig ud på smukkeste vis.

Lydformatet er præsenteret i DTS-HD Master Audio 5.1. Hvor billedsiden er helt upåklagelig, så er lydsiden stort set lige så imponerende. Generelt tages de fleste højtalere flot i brug, og soundtracket kommer klart og tydeligt til sin ret.

Ekstramateriale:

Disken indeholder desværre intet ekstramateriale.

Konklusion:

Man behøver ikke at være en westernentusiast for at nyde ”Brimstone”. Dette er en hårdtslående hævnfortælling med et veloplagt cast og en flot billedside. Desværre halter filmen lidt når det kommer til historie og karakterudvikling.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden