The Bible – miniseries

Standhaftigt ankommer der jævnligt nye, filmiske tolkninger af passager fra den gamle bog: Biblen. Mel Gibsons vellykkede men fysisk smertefulde lidelseshistorie, Passion of the Christ, og senest den lidt ujævne, Noah, som delte vandene (undskyld). Biblen er stadig godt filmstof for idealistiske filmfolk.

I tråd med tv-seriens store renæssance kunne biblen lige så godt inficere æteren med en mini-serie på ti afsnit. Fox’s korstog til Blu-ray afspilleren hedder “The Bible” og serien er lige så storladen og pompøs som den er kikset og ulidelig. Det var Jesus som skulle lide – ikke mig!

the-bible

The Bible har spilletiden på sin side til at gennemgå bogens mest kendte passager uden hastværk. Først med Noah og hans ark i syndefloden og fremefter. Stilen er fremkaldt af nutidens teknologi, med action kamerabevægelser, action computereffekter, action vold, action dialoger, action, action og action. “Mer, mer, mer!!!” har nogen råbt, mens der blev lastet flere moneter ind produktionen, uden sans for sjælen.

Men, der er ikke meget action i de skuespillerpræstationer som udfylder Noah, Abraham, David, Maria, Jesus og alle de andre. Aktualiseret af en skare af amatører og grundlæggende dårlig personinstruktion. The Bible vil inderligt gerne være stor og episk, men, undskyld udtrykket, det er altså ikke tornekransen der trykker hos denne guddommelige dumhed af en tv-serie.

The Bible kan fås på Blu-ray nu med ti afsnit og ekstramateriale.

cute

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden