Bad Neighbours 2

Så er den her omsider! Den længe ventede efterfølger til ”Bad Neighbours” er landet! Seth Rogens lumske grin og Zac Efrons mavemuskler er tilbage! Vent… Er der egentlig nogen der har tigget og bedt om ”Bad Neighbours 2”? Jeg tvivler på at der har været mange. Den første film var ganske morsom, men det var ikke ligefrem fordi den lagde op til en fortsættelse. Men den første film indtjente 270 millioner dollars på verdensplan, så mon ikke Universal mente, at der var 270 millioner grunde til at producere en 2’er. Ak ja, ”Bad Neighbours 2” er nok en af vor tids mest unødvendige efterfølgere… Det betyder ikke, at man ikke er i hammergodt selskab så længe filmen varer.

Nu når Mac (Seth Rogen) og Kelly Radner (Rose Byrne) venter deres andet barn, er de klar til at tage det sidste skridt ind i voksenlivet og flytte til forstaden – de mangler blot at sælge deres hus. Men køberne har 30 dages fortrydelsesret, og i mellemtiden er der flyttet et kollegie forbeholdt piger ind i nabohuset. Pigerne er kendt for deres vilde fester, og parret må nu hente hjælp hos deres tidligere nabo, Teddy Sanders (Zac Efron), så de kan få bugt med de festglade studiner.

bad2

Stakkels Mac og Kelly… Det skete igen! Man kan vidst roligt sige, at ”Bad Neighbors 2” genbruger plottet fra 1’eren. Den eneste forskel er, at drengerøvene er blevet skiftet ud med pigefnidder. Og ja, så er der det plottwist, at den oprindelige dårlige nabo i denne omgang er på vores heltes side. ”Bad Neighbours”-serien vil næppe gå over i historiebøgerne, men jeg morede mig ganske godt undervejs på henholdsvis første og andet kapitel i sagaen. Man ser ofte at en 2’er daler i kvalitet, men ”Bad Neighbours 2” skal have ros for at være akkurat lige så sjov og underholdende som 1’eren. Dette skyldes ikke mindst skuespillernes fremragende kemi foran kameraet.

I en af filmens sjoveste scener, som højst sandsynligt er improviseret, bruger Mac, Kelly og Teddy håbløst lang tid på at diskutere om hvorvidt der er nul, et eller to i’er i ordet ”sorority”. Det er i scener som disse, hvor ”Bad Neighbours 2” for alvor skinner igennem. Filmmagerne ved jo udmærket godt, at det ikke er historien, effekterne, billed- eller lydsiden som der skal vindes point på. Det er finurlige øjeblikke som disse, og ”Bad Neighbours 2” er spækket med dem! Skæve dialoger, misforståede blikke og side gags, der kun bliver sjovere og sjovere som filmen skrider fremad. Der er ingen tvivl om at ”Bad Neighbours 2” har været vanvittig sjov at indspille. Skuespillernes begejstring smitter af så snart deres karakterer bliver introduceret, og smitten bliver hængende lige indtil rulleteksterne kører henover skærmen. ”Bad Neighbours 2” er et godt bud til en fredag aften med gutterne eller gutinderne.

bad3

Billede og lyd

Billedformat: Widescreen 2.40:1. BD-udgivelsen af ”Bad Neighbours 2” byder på et rigtig flot transfer. Farverne er klare og naturlige og der er ikke skyggen af støv eller andre digitale forstyrrelser.

Lydformat: DTS-HD Master Audio 5.1. Der er heller ikke meget at påpege ved lydsiden. Både lyden og musikken kommer klart igennem, uden at være helt fantastisk.

Ekstramateriale

BD-udgivelsen af ”Bad Neighbours 2” indeholder en god sjat virkeligt underholdende ekstramateriale. Disken indeholder hele fem features ved navn ”Line-O-Rama”, ”NU Neighbors”, ”The Prodigal Bros Return”, ”Girls Rule” og ”The Ultimate Tailgate”, som alle sammen giver et godt indblik i skabelsen af filmen. Til sidst indeholder udgivelsen også en håndfuld slettede scener, gag reels og et kommentarspor med instruktøren Nicholas Stoller og producenten James Weaver.

bad1

Konklusion

Det er enkelt nok. Var du fan af ”Bad Neighbours”, vil 2’eren helt sikkert falde i din smag. Ingredienserne er de samme, men som en klog mand engang sagde: ”If it ain’t broke, don’t fix it”. Filmen ser lækker ud i HD, og ekstramaterialet er sjovt og velproduceret.

 

Film 4/6

Billede og lyd 5/6

Ekstramateriale 4/6

Samlet vurdering 4/6

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden