Baby Boss

Det er sket før. Pixar brillerer med originale kompetencer, finder på en god kvalitetsfilm som søsættes med succes. Og derefter rapser de andre animationsstudier idéen og laver en film som smager lidt af det samme. Bug’s Life blev til Antz. The Incredibles blev til Megamind. Find Nemo blev til Shark’s Tale. Dreamworks bruger tydeligvis meget benchmarking i sin filmproduktion. Nu har de gjort det igen, for efter Pixar lavede Inderst Inde, et rørende familiedrama, der udspillede sig i grænselandet mellem en teenagepiges reelle oplevelser og indre tanker, har Dreamworks gjort lidt det samme.

Boss Baby er historien om Tim, en stor og meget fantasifuld dreng, som pludselig må se sin trone i familien blive delt med en lille baby. Babyen er dog ikke en helt almindelig baby. Han går i jakkesæt, kan tale, er udspekuleret og i virkeligheden udsendt fra en lyssky babyorganiation med et hemmeligt formål. Hmmm – eller er det i virkeligheden Tim der bruger sin fantasi i denne nye erkendelsesproces? Altså en mental bearbejdning i søskende-konflikten som Tim skal igennem for at acceptere de nye familieforhold?

Baby Boss fik en hård landing og har ikke høstet den bedste omtale. Det er heller ikke noget Dreamworks mesterværk, men så slem er barnelegen faktisk ikke. Det primære problem er måske den lidt abstrakte historie som skal tøjles gennem tolkning, hvorimod Pixar’s Inderst Inde forklarede sin logik grundigt i begyndelsen. Baby Boss kan virke underlig og pjattet – måske lidt uforståelig for børn, og samtidig lidt plat for forældre. Det er måske nærmere denne ubalance som gav Baby Boss tommelfingeren nedad før filmen nåede at forklare sig.

Prøv at se den alligevel, for hvor Dreamworks kan klandres for at være forudsigelige plagiater på en poppet produktionsmaskine, så har Baby Boss da en lyst til at være lidt anderledes med en flydende forståelse. Jeg står stadig undrende overfor den maniske lyst til at anvende mange kendte skuespillere til at lægge stemme til unoderne, nu hvor Pixar for længst at droppet den metode. I stedet kendetegner det den kommercielle konservatisme som altid har præget Dreamworks, selvom når de forsøger at være opfindsomme. Måske har omtalen virket som en modpol på børnefamilien, men jeg behøver ikke sætte en stor, lysende advarselstrekant foran Baby Boss. Så slem er den heller ikke.

Ekstramateriale:

Som det næsten altid er tilfældet, er en Dreamworks animationsfilm på blu-ray forsynet med en solid omgang ekstramateriale om baggrunden, tilblivelse og ekstra kortfilm. Den slags kommer som forventet fra samlebåndet.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden