????½

Instruktør Kelly Fremon Craig tager imod den klassiske børnebog Are You There God? Det er mig, Margaret. De to skriver sammen med den originale forfatter Judy Blume og fanger alt, hvad der gør historien sjov og gribende.

Margaret Simon (Abby Ryder Forston) er netop vendt tilbage til New York City fra sommerlejr. Hun finder hurtigt ud af, at familien flytter til New Jersey, hvor hun ikke kender nogen, skal starte igen i en ny skole og, værst af alt, være længere væk fra sin bedstemor Sylvia (Kathy Bates). Men hendes far Herb (Benny Safdie) og hendes mor Barbara (Rachel McAdams) overbeviser hende om, at det måske ikke er så slemt, fordi de ikke vil være langt, og hun kan beholde sine gamle venner, mens hun får nye. Det viser sig, at det er nemt at få nye venner, men at holde trit med dem som en voksende teenager, på mere end én måde, er lidt mere kompliceret. Da Margaret henvender sig til Gud for at få beroligelse, finder hun ham gentagne gange tavs, til stor frustration. Men hun fortsætter med at bede og håber på ethvert tegn, der kunne være et svar på hendes bønner.

Craig og Blume forbliver tæt på bogen, til stor fordel for filmen. Kombinationen af ??humor, drama og frustration væver sig gennem de mere dybtgående spørgsmål om ungdom, familie, venskab og tro. De holder sig ikke tilbage med de områder, der skabte kontroverser, da bogen blev udgivet, selvom der med sikkerhed stadig vil være klager på trods af det mere end halvtreds år mellem bog- og filmudgivelser. Den henvender sig, som sig hør og bør, mere til et kvindeligt publikum, men der er grin og lektioner til alle. Craig dirigerer rollebesætningen godt og giver dem signaler om subtile eller overdrevne udtryk, efterhånden som situationen kræver det. Alle skuespillerne klarer udfordringen godt, især Forston i titelrollen. McAdams, som den til tider slidte, frustrerede mor, skiller sig også ud.

Det er ikke ofte, at en casting-instruktør slår hjem med hver rolle. Dette er et af de sjældne tilfælde. Skuespillerne ser ud, som om de er trådt ud af de sort-hvide illustrerede sider i 1970’ernes Scholastic Book Club-udgaver, eller som tankerne forestillede dem, når de læste disse eftertragtede bøger som teenager. Fans af bogen vil især elske at se de mest mindeværdige øjeblikke udspillet nøjagtigt, som de forestillede sig det, da de første gang læste dem – med al den munterhed, frustration og hjertesorg. Kulisserne og rekvisitterne kalder tilbage til den formodede uskyld fra 1970, fra dekorationer til garageudsalg og endda skolefilm, der blev vist for piger i sundhedsklassen. Afrunding af besætningen er et soundtrack, der rammer hver eneste tone rigtigt. Hver bit af dette er så nøje afbalanceret og udført, at det skaber en nostalgisk og mindeværdig film.

Det har været længe undervejs for Are You There God? Det er mig, Margaret. Selvom det ser ud til, at filmen skulle være lavet et kvart århundrede tidligere, står den stadig op i dag, fordi på trods af den tid, der er gået, og alle de ting i verden, der er anderledes, venter unge piger stadig på de samme ændringer, som de altid har. har.