Angry Birds The Movie

Med 6 kroner færre på kontoen og Angry Birds på min iPod Touch blev s-toget fra Hillerød til Nørreport en togtur hvor verden udenfor følte sig negligeret. Potentialet var altoverskyggende og vanedannelsen stærk som nikotin. Træk, slip og affyr en sur fugl mod en fæstning af grønne grise, hvor almindelig forståelse for tyngdekraft var den eneste nødvendige kompetence. Alle kunne spille Angry Birds. Og alle spillede det. Firmaet bag, det finske Rovio, havde ramt en sand guldåre.

Men bølgen af succes skyllede ikke for evigt. Rovios værdifulde brand har haft svært ved at bevare sin værdi, trods flere lanceringer, licensaftaler og kommercielle fremstød. I år skrev Rovio så kontrakt med Sony Animation for at opskalere fuglenes territorium til også at omfatte filmens verden. Og formentlig også som et salgsfremmende supplement til markedsføringen af deres seneste app-spil, Angry Birds Action. Med næb og klør kæmpes for fuglenes overlevelse, men resultatet er en noget tandløs og fortænkt affære fra filmfabrikkens ensrettede samlebånd.

ab_1

Jeg har aldrig hørt de sure fugle tale. Heller ikke grisene. Nu er den charmerende grynten og grisenes hånlige latter, udskiftet med et fuldt italesat univers i en kultur af fugle-stammer og lumske grønne grise. Hvad jeg havde ønsket var en dristig stumfilm der forklarede oprindelse bag fuglenes og grisenes krigeriske fjendskab, måske med et voksent niveau. Hvad jeg fik var forkludret, letkøbt historie uden dybere mening krydret med støvet standard-komik og standard-musik, om den sure røde fugl, Red, nogle af de velkendte sidekicks fra spillet og legenden om den Store Ørn (som ikke var så stor igen). Det er farverigt, tempofyldt og energisk for mindreårige, men også en ren fjerbelagt overflade uden nogen dybere mening.

ab_3

Rovio og Sony Animation burde have investeret mindre i den omfattende promovering, og satset mere på den almengyldige attraktion brandet har haft siden spillet første gang blev udklækket for seks år siden. På bundlinjen står i stedet en skematisk animationsfilm, tilsigtet et ukritisk børnemarked, og med nogenlunde samme næringsindhold som en Happy Meal. En teknisk optaget animationsfilm som, foruden sit brand, ikke har andre kort under fjerpragten.

 

Ekstramateriale:

Promoveringen af Angry Birds mangler ikke noget, hvilket afspejler sig i den mængde af ekstramateriale der er med blu-ray udgivelsen. Rigeligt med (usjove) ekstrafilm, musikvideo, dance-along, byg dit eget Angry Birds spil, preview trailers, making-of, slettede scener og hele reden fuld af æg. Dog er alt ekstramaterialet kun engelsksproget.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden