American Honey

Britiske Andrea Arnold er i sandhed en instruktør som er værd at holde øje med. Hun debuterede med den Dogme-inspirerede film ”Red Road” i 2006 og blev for alvor et navn med den kritikerroste ”Fish Tank” i 2009. Herefter instruerede hun en fortolkning af Emily Brontës novelleklassiker ”Stormfulde højder”, og efter en lille pause fra instruktørstolen er hun nu klar med sin fjerde film ”American Honey”, som lige er landet på DVD og Blu-ray i Danmark.

”American Honey” er et portræt af ungdommen i bagsiden af det amerikanske samfund og er fortalt gennem øjnene på den vilde teenagerebel Star (Sasha Lane), der slutter sig til en række andre afvigere, heriblandt Jake (Shia LaBeouf), og sammen med dem rejser gennem den amerikanske midtvest i en minibus. Planen er at stemme dørklokker og sælge magasinabonnementer, men det egentlige mål er at føle sig fri.

Ligesom mange andre portrætter af den oprørske ungdom, er ”American Honey” centreret omkring musik, sex og druk. Filmen minder meget om ”Easy Rider”, ”Badlands” og ”Kids”, men formår alligevel at være sin helt egen. Sprængfyldt med elektrisk, primal energi er ”American Honey” en medrivende og spændende odyssé fyldt med hjerteskærende skønhed – en film, der definerer en hel generation og hylder ungdommens ukuelighed i deres søgen efter den amerikanske drøm. Filmens billedside er gudeskøn og lydsiden er til tider helt euforisk.

Med en spilletid på 2 timer og 43 minutter er ”American Honey” en anelse for lang i spyttet. Det er ikke fordi at filmen for alvor når at blive kedelig, men efterhånden som den skrider frem kan man godt mærke, at Arnold giver sig virkelig god tid til at fortælle historien. Sasha Lane er helt og aldeles fantastisk i rollen som Star og Shia LaBeouf vælter ligeledes kegler i rollen som den livlige Jake. Hans karriere har ikke været en dans på roser på det sidste, men i ”American Honey” viser han for alvor, at han ikke har glemt hvordan man gør. ”American Honey” kan varmt anbefales.

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i 1.78:1 HD Widescreen 1080p. Blu-ray-udgivelsen af ”American Honey” byder på et virkelig flot transfer. Farverne er klare og naturlige og der er ikke skyggen af støv eller andre digitale forstyrrelser.

Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio 5.1. Der er heller ikke meget at påpege ved lydsiden. Både lyden og musikken kommer klokkeklart igennem.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”American Honey” indeholder desværre intet ekstramateriale.

Konklusion

Med ”American Honey” har Andrea Arnold instrueret endnu en lille forførende filmperle. Denne udgivelse byder på en flot billedside og en mindst lige så god lydside. Desværre indeholder disken ikke sporet af ekstramateriale.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden