Alien: Covenant

Det er officielt. Der er nu flere middelmådige ”Alien”-film end der er gode. Der skal ikke herske nogen tvivl om at ”Alien” og ”Aliens” fra henholdsvis 1979 og 1986 er tidløse mesterværker, men det gik straks ned ad bakke med ”Alien 3”, ”Alien: Resurrection” og på trods af store ambitioner formåede ”Prometheus” heller ikke at nå de to første kapitler til sokkeholderne. Med ”Alien: Covenant” er Ridley Scott gået tilbage til sine rødder, hvilket har resulteret i den vel nok tredje bedste ”Alien”-film nogensinde, men der skulle til gengæld heller ikke meget til at nå det mål.

I filmen ”Alien: Covenant” møder vi den næstkommanderende Daniels (Katherine Waterston) og resten af rumfartøjet Covenants besætning, der er på opdagelse efter en ny beboelig planet i en fjern galakse. Sammen med ca. 2000 øvrige sjæle, der er lagt i hypersøvn, er besætningen på vej til Origae-6, da de støder på en ukendt klode, der ser ud til at være et uforstyrret paradis. Men da de lander mellem idylliske bjergtoppe, indser de hurtigt, at virkeligheden på planeten er en helt anden end forventet, og besætningen står snart overfor et livstruende monster.

Dette er den tredje ”Alien”-film som er instrueret af Ridley Scott. Han instruerede den originale film fra 1979 og vendte først tilbage til franchisen i 2012 da han stod bag ”Prometheus”. Derfor giver det god mening at han nu har bragt liv til ”Alien: Covenant”, da denne film foregår lige efter begivenhederne i ”Prometheus”, men før begivenhederne i ”Alien”. Der har altså været rig mulighed for at besvare en masse spørgsmål som publikum havde efter at have set den forvirrende ”Prometheus”, men det virker som om at Scott er mere interesseret i at fortælle en traditionel historie om en gruppe rumrejsende som bliver jagtet og slået ihjel af en xenomorph en efter en. Dette har virket før og det er i og for sig underholdende nok at overvære, men der er altså ikke meget nyt under solen.

20th Century Fox, produktionsfirmaet bag ”Alien: Covenant”, udgav i ugerne op til premieren på denne film, en række videoer på YouTube, som fortalte lidt om karaktererne og mission som de var på. Jeg faldt tilfældigvis over et par af disse videoer og gudskelov for det, for har man ikke set dem vil man sidde med et stort spørgsmålstegn over hovedet i løbet af filmen. Det er nemlig sådan at der udelukkende er parfold ombord på rumskibet og et enkelt par består endda af to mænd. Dette får man af vide i YouTube-videoerne, men i løbet af filmen er der ikke meget der peger på dette. Det er ifølge mig en underlig form for marketing, som ikke rigtigt bar frugt.

”Alien: Covenant” formår for det meste at underholde, men det er desværre en skuffende omgang. Filmen er hamrende flot at se på og byder som sædvanlig på en fremragende præstation af Michael Fassbender. Endnu mere imponerende er det dog at se komikeren Danny McBride brillere i en noget anderledes rolle end man plejer at se ham i. Resten af castet er såmænd udmærket, men manuskriptet indeholder lidt for mange dumme replikker og idiotiske beslutninger fra diverse karakterer som mest af alt hører hjemme i en latterlig b-gyserfilm fra bunden af rodekassen i Bilka. Filmen formår heller ikke at besvare en masse af de spørgsmål som Scott lagde op til i ”Prometheus”. Ja, man føler sig nærmest mere forvirret efter at have set ”Alien: Covenant”. Det gør ondt at skulle sige disse ord, for der er bestemt ting at kunne lide i denne film, men den burde simpelthen have været bedre.

Billede og lyd

Billedformatet er præsenteret i HD 1080p Widescreen. ”Alien: Covenant” ser formidabel ud i HD. Gennem hele filmen har billedet en god dybde med en klar afstand mellem elementerne bag-, mellem- og forgrunden. Billedsiden er knivskarp hele vejen igennem, detaljerigdommen er konstant enorm og de forskellige nuancer gengives perfekt. Kontrasten er solid og der opstår hverken snavs eller edge-enchancement.

Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio 5.1. Lydformatet er præsenteret i DTS HD – Master Audio. Lydsporet er ligeså fejlfrit og de fremragende lydeffekter får ofte gulvet til at vibrere. Panoreringerne fungerer fortrinligt, og hverken filmens musik eller skuespillerne replikker overdøves.

Ekstramateriale

Blu-ray-udgivelsen af ”Alien: Covenant” indeholder en håndfuld slettede og forlængede scener, et billedgalleri og et kommentarspor af Ridley Scott.

Katherine Waterston (Daniels) and Michael Fassbender (Walter) star in ALIEN: COVENANT

Konklusion

”Alien: Covenant” er ikke en film man vender tilbage til på samme måde som ”Alien” og ”Aliens” var det. Den er marginalt bedre end de andre film i serien, men der skulle såmænd heller ikke særlig meget til. Denne udgivelse indeholder ikke specielt meget ekstramateriale, men til gengæld ser og lyder filmen fremragende på Blu-ray.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden