‘Ækte Vare’ åbner CPH PIX

Den ‘Ækte Vare’! Verdenspremieren på Fenar Ahmads spillefilmdebut fejres som åbningsfilm på CPH PIX med gallapremiere i Imperial og efterfest med filmens hovedkarakterer live på scenen.

“Årets filmprogram er spækket med virkeligt stærke portrætter af unge mennesker, og det er lige præcis hvad ‘Ækte Vare’ er. Den giver et troværdigt, medrivende og begavet indblik i et miljø, man kender til, men ikke rigtig kender,” siger festivaldirektør Jacob Neiiendam. “Fenar Ahmad styrer sikkert udenom genrens faldgruber, og han markerer sig som et af vores mest lovende nye talenter. Der er virkelig noget at glæde sig til.”

At finde rytmen
‘Ækte Vare’ handler om at finde sig selv, at finde sin egen rytme i livet. Mikael, spillet af rapperen Gilli, er en del af en stærkt sammentømret gruppe fra Brøndby Strand. De dyrker venskabet og hiphoppen, men Mikael er den mest talentfulde og seriøse af de fire drenge. Så da han bliver opdaget af den erfarne rapper Apollo, bliver han hevet ind som tekstforfatter, fordi Apollo har brug for et comeback. Det åbner en ny verden for Mikael med fester, penge, damer og turneer landet rundt, men det hiver ham længere væk fra vennerne, og samtidig går det op for Apollo, hvor meget Mikaels talent overskygger hans eget. Linjerne er trukket op, og konfrontationen er uundgåelig.

Super16-instruktør med hang til hiphop
Instruktøren Fenar Ahmad har tidligere stået bag kortfilmen ‘Megaheavy’ og dokumentarerne ‘Den perfekte muslim’ og ‘Nice To Meet You’. Fenar Ahmad er uddannet fra Super16, hvis nye førsteårsfilm PIX i øvrigt premierer under festivalen, den 9. april.

Filmens soundtrack er lavet af rapperne Gilli, Benny Jamz, Reza og S!vas, og Ukendt Kunstner og Kesi er også inde over musikken. Det er Pede B, der har skrevet teksterne til Apollos numre i filmen. Efter visningen i Imperial d. 2. april er der fest på Bremen med live-acts fra filmen – Gilli, S!vas, Højer Øye (Benny Jamz), Amro, MellemFingaMuzik og Gio!

‘Ækte Vare’ er produceret af Morten Kjems Juhl & Nina Bisgaard for Beofilm i co-production med Meta Film. Den distribueres af UIP og Mis. Label med biografpremiere landet over den 8. maj.

Publikumsfestival indtager København
Efter åbningsfilmen ‘Ækte Vare’ breder PIX sig i hele København i 14 dage med fantastiske film og events. Der er igen i år 150 film fra hele verden på programmet og garanti for unikke events både i og uden for biografsalene.

PIX har to konkurrencer. Ti debuterende instruktører dyster om festivalens New Talent Grand PIX og 15.000 euro, hvor Fenar Ahmad er eneste danske kandidat. Tidligere har ‘Nordvest’ af Michael Noer, ‘The Weight of Elephants’ af Daniel Borgman, ‘Hold om mig’ af Kaspar Munk og Heidi Maria Faissts ‘Velsignelsen’ konkurreret om talentprisen.

Politikens Publikumspris er en konkurrence som giver publikum mulighed for at støtte en ny film på vejen til dansk biografdistribution. Alle tidligere vindere af Publikumsprisen er blevet købt til dansk distribution. Sidste års vinder var ‘The Broken Circle Breakdown’.

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden