30 Minutes or Less

Han tog s’gu røven på mig, ham Ruben Fleischer. ”Zombieland” virkede umiddelbart corny, men hans parodiske efterbehandling af den store zombie-hype, og et par karismatiske karakterer bestående af Jessie Eisenberg og Woody Harrelson, stemplede hans film fast i 2009s repertoire. I mellemtiden er Eisenberg gået fra at være en interessant birolle til en eftertragtet hovedrolle – særligt efter ”The Social Network” – og Ruben Fleischer er tilbage i TV branchen. Nu er de to kollegaer tilbage i en grovkornet actionkomedie – eller også har Eisenberg gjort Fleischer en kammeratlig tjeneste, for ”30 minutes or Less” er et godt stykke under hans ambitionsniveau. Selv på manuskriptplan burde det skråle: Tynd, tynd historie.

Så tynd, at jeg med en usikker skrivehånd vil forsøge at gengive resumeet:
Jessie Eisenberg spiller pizzabuddet, Nick, som burde tænke mere på sin fremtid, men ikke orker det. I anden side af byen er stordrengen Dwayne træt af sin far, omtalt lidt distanceret som ’the major’ – men farmand har en formue, som Dwayne ser frem til at arve. Så den lokale mexicanske stripper motiverer ham til at … fremskynde processen lidt med en lejemorder. Men et mord koster 100.000 dollars, så sammen med sin ven, kidnapper Dwayne det stakkels pizzabud, Nick, monterer en bombe på ham og sender ham i byen som bankrøver. Nick får heldigvis hjælp af sin indiske roommate, vis søster han har en hemmelig forelskelse til. Stoooop!

Du kan godt set det, ikke? Gradvist kommer historien længere og længere væk fra en meningsfuld pointe.

Humoren har en høj aldersbegrænsning, med masser af verbale udstød, dårlig morale og fysiske sammenstød. Desværre har ”30 minutes or Less” intet af det kreative overskud, som vi vidnede i ”Zombieland” – nærmere et udhulet underskud, forkvaklet komik og et kompas som peger i alle retninger men ender ingen steder. De bedste idéer opstår inden for begrænsningens kunst – og det måske problemet med filmen, som tydeligvis mangler en sikker genre at arbejde med. ”30 minutes or Less” har farten og personerne, men ingen har sat sig ned og tænkt: Hvad dælen handler denne film egentlig om?

Billede & Lyd:

Format: 2.40:1
Lyd: 5.1 DTS-HD MA
Sprog: Engelsk, italiensk
Tekster: Dansk, svensk, norsk, finsk, engelsk, hindi, italiensk.

Ekstramateriale:

Picture-in-picture kommentarspor
Blowing Up with the Cast & Crew: Featurette om filmen
The Perfect Crime – Action & Comedy: Featurette om filmen
Slettede scener
Outtakes
Trailer
BD Live

Seneste Nyheder

Mere fra filmens verden